Select Page

Att måla rosor är att måla kärlek. Ingen annan blomma har fått symbolisera kärleken som rosor, i alla tider, och i stora delar av världen. Rosor har fått pryda sarkofaglock i Egypten, ristats in i fresker under Antiken, blyinfattats i glas i medeltida katedraler där också rosettfönstrens skuggor vackert återspeglats i kyrkorna stora stengolv. Rosor har vävts in fantastiska gobelänger från renässansen, varit höjdpunkten i de holländska stillebenmålarnas magnifika buketter, prytt väggar, tak och klänningar under rokokon och fått stå i ensamt majestät i vas av Vincent van Gogh.

Numera ser vi rosor i varuhusens skönhetsavdelningar, i klädtyger, på porslin, i politiska sammanhang och i reklamannonser för vitt skilda produkter. Många storföretag idag vill säkra sin kvalitetsstämpel genom växter i allmänhet och kanske med rosor i synnerhet. En ros utlovar en trovärdig förankring med naturen likaväl som den är en kärleksförklaring.

Just nu förbereder vi oss på Artflowerphoto för en doftande och kärleksfull rosenchock med en idéträdgård på Malmö Garden Show. Tillsammans med PARADISträdgårdsdesign skapar vi en trädgård som till största delen består av rosor. Just nu står ca 150 rosor i ett lagom svalt växthus i Helsingborg och väntar på att vi ska ge klartecken för knoppsättning Och under tiden finslipar vi på design, letar efter fina vaser och urnor, tyger till kuddar, rosiga detaljer och rosengodis, jodå, det kommer vi också att bjuda på!
Följ oss gärna här på bloggen där vi uppdaterar under vårvintern med info, tips och annat roligt som vi arbetar med på Artflowerphoto!

Mvh från Christina!